Ateşli hastalıklara karşı güçlü bir silah olan vişnede A vitamini ve potasyum bulunuyor. Kandaki asitleşmeyi de temizleyen vişne suyu, vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli olarak çalışmasını da sağlıyor. Ayrıca, idrar söktürücü özelliği de bulunuyor. Beslenme uzmanları, günlük antioksidan ihtiyacının karşılanması adına günde 3,000 – 5,000 ORAC (Oksijen Radikalleri Emilme Kapasitesi) ünite alınmasını öneriyor. Yaklaşık 100 gram vişne suyu konsantresinde ise, 12,800 ORAC ünite bulunuyor. Bu da gösteriyor ki, günde bir bardak olarak tüketilecek vişne suyu, vücudun antioksidan ihtiyacını ciddi ölçüde karşılıyor.

American Journal of Clinical Nutrition (Amerikan Klinik Beslenme Yayını) tarafından 2006 yılında yapılan açıklamaya göre vişne, kırmızı şarap, bitter çikolata ve portakal suyunu geride bırakarak, en yüksek antioksidan içeriğe sahip 50 besin arasında 14üncü sırada yer aldı.

Midede asitlenme tedavisi: her ne kadar greyfurt meyvesinin kendisinde meyve asitleri bulunsa de greyfurt suyu mide enzimleri ile reaksiyona geçtiğinde midenin asidik düzeyini düşürücü etki yapmaktadır.
Damar sertliği: Greyfurt suyunda bulunan Pektin enzimi, damarlardaki yağlanmayı düşürücü etki yapar. Yine greyfurtta bulunan c vitamini de damar genişletici ve elastikiyetini artırıcı faydaları bulunmaktadır.
Göğüs kanseri: Yapılan bir diğer bilimsel araştırmada greyfurt içerisinde bulunan bioflavonidler, vücuttaki fzla östrojen salgısına engel olarak göğüs kanserinin vücuda yayılmasına engel olmaktadır. Kısacası göğüs kanserine bitkisel çözüm için greyfurt önerilmektedir.
Soğuk algınlığı: Soğuk algınlığı için de greyfurt suyu içmek, bağışıklığı güçlendirmekte ve hastalığın en kötü zamanlarının atlatılmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak greyfurt suyu içenler soğuk algınlığına yakalanmazlar.
Kolesterol: Greyfurttaki bir takım bitkisel enzimler, karaciğerde aşırı kolesterol üretimine mani olmaktadır.
Diyabet: Diyabetli hastalar güvenli bir biçimde greyfurt tüketebilirler. Greyfurt tüketimi, sindirimdeki şeker ve nişastanın kana karışmasını önemli ölçüde engellemektedir.
Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları: Greyfurt suyu sindirimi teşvik etmekte ve mide salgısının artmasına yardımcı olmaktadır. Brokoli, karnabahar gibi sebzeler ile birlikte tüketildiğinde Greyfurt suyu fiberler ile birlikte zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisini katlamaktadır.

Vitamin ve mineral miktarları yüksek olan bu hammaddelerden yapılan şalgam suyunun insan sağlığı için şüphesiz pek çok faydaları vardır. İştahı açar, Laktik asit içerir, sindirimi kolaylaştırır,  B grubu vitaminleri içerir, sinirleri yatıştırır.

Mide ve karaciğere faydalıdır, Kalsiyum,potasyum ve demir içerir,kemik ve dişleri kuvvetlendirir, Afrodizyak özelliği vardır, 100 gramında 20 kalori olan şalgam, A–B–C vitamini içerir.Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır, Vücuttaki toksinleri atmak, İdrar söktürücü, romatizma, nikris ağrılarına, mafsal şişliklerine, böbrek kumu ve taşının düşmesine, apse, dolama, kan çıbanı, donma, ergenlik sivilceleri,egzama,göğsü yumuşatıcı, akciğer ve bronşları temizler,boğaz iltihabına,pekliğe,şeker hastalarına verilir.

Toksinleri atmaya yarayan,sütasidi,fosfor,kalsiyum,potasyum, stresi önleyip sinirleri yatıştır. Şeker ve vitamin yönünden çok zengin olan şalgam arsenik, kalsiyum ve madeni tuzlar içerir.Kansızlık için ideal bir ilaç olup,yaprakları da kökü gibi kalsiyum demir,bakır ve iyot içerir. Vücutta şişliklerin üstüne konduğu gibi, el ve ayağı donanlara haşlanıp lapası sürülür. Haşlanan suyu ile saçlar yıkandığında beyazlaşmayı önler.

Limon suyu birçok yaygın hastalık için doğal, lezzetli bir tedavi. Boğazınız ağrıyorsa günde 3 kez limonlu suyla gargara yapabilirsiniz. Limon böbrek, karaciğe ve kanınızı temizliyor. Ilık ya da sıcak limon suyu, sindirim sisteminize iyi gelir.

Sabahları uyanınca limon suyu içerseniz, sindirim ve dolaşım sistemi daha iyi çalışır. Kalbi ferahlatır. İdrar söktürür. Hazmı kolaylaştırır. Tansiyonu düşürür. Damar sertliğini giderir. Mide bulantısını önler. Grip ve nezleye iyi gelir. Diş etlerini kuvvetlendirir.

Baş dönmesini durdurur. Damar tıkanıklıklarını açar. Gıda zehirlenmelerini önler. Karaciğer için çok faydalıdır. Böbrek tıkanıklıklarını giderir...

Sayfa 2 / 2