Muzda insana lâzım olan maddelerin hemen hepsi vardır. Bu sebeple çocuk, ihtiyar, hasta, sağlam herkese çok faydalıdır bir meyvedir.Çocuklarda kemiklerin gelişmesini sağlar. Yalnız muzda kalsiyum maddesi biraz noksandır, çocuklar ve büyükler muzu süt veya sütlü gıdalarla birlikte yerlerse daha iyi olur.
 
Sütle birlikte içilen muz Vücuda bol demir, kalsiyum ve vitamin verir. Zira muz demirce, süt ise kalsiyumca zengindir. Bu iki gıda: Çocukların kanlanmasını, vücutlarının gelişmesini hastaların ise kendilerini toplamasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve gribe karşı güçlü bir savunma oluşturuyor. İçerdiği C vitamini ve folik asit sayesinde öksürüğü azaltıyor.
 
Ayrıca içeriğinde bulunan bioflavin adlı antioksidan sayesinde kılcal damarları güçlendirerek kalbin zarar görmesini engelliyor. Potasyum içeriğiyle de tansiyonun dengelenmesine yardımcı oluyor, aynı zamanda cildi güzelleştiriyor.

Havuç suyunun önemli bir özelliği yemek borusu ve mide yanmasına karşı olan gücüdür. Mide yanması çekenler için bir bardak havuç suyu bulunmaz bir nimettir.Havuç kürü, akciğer kanseri riskini azaltır. Havuç kürünü uygulayanlar, sigara tiryakisi iseler, havuç suyu kürünü uygularken bol bol balgam sökerler. Bu anlamda havuç suyu kürü aynı zamanda sigara içenler için iyi bir balgam söktürücüdür.
 
Kalp krizi geçirme riski altında olanlara taze sıkılmış havuç suyu kürünü ihmâl etmemeleri gerekmektedir. kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici, Mide ve bağırsak kanamalarında.
 
Havucun, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirdiğini, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdiğini, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, benzeri yorgunluk maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı atar.

 
 
Kolesterol ve şekeri dengeleyerek kalp sağlığını koruyor. Kanser hücrelerinin gelişmesini de engelliyor. Ayrıca, ishali kesmeye, bağırsaklardaki parazitleri düşürmeye de etkili. Nar suyunun idrar söktürücü ve kan yapıcı özelliği de bulunuyor.

Cildi, mikrop ve mantarlardan korur, güzelleştirir. Deriyi korur ve yaraların tedavi edilmesinde birebir besin aracıdır. Gözlere parlaklık verir. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur ve bu arada meydana gelmiş ülserin iyileşmesinde de önemli rol oynar Bağırsak tembelliğini giderir. Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Kalp kaslarını kuvvetlendirir.
 
Fazla kiloları önler Safra bezlerini temizler, böbrekleri çalıştırır. Basura faydalıdır A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal yorgunlukları alır. Sinirleri güçlendirir. Uyku verir Kabızlığa iyi gelir (aç karnına yenildiğinde hem de her haliyle; kuru, taze yada kompostosu, reçeli, hoşafı...)
Cilt güzelliği için birebirdir Yanınızda kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde kayısı yersiniz. Vitamin A yönünden çok zengin bir kaynaktır. göz sağlığı açısından elzemdir.
Sayfa 1 / 2